Bratislava

Under vårt minisemester i Wien passade vi även på att besöka Slovakiens huvudstad Bratislava, dit det endast tar en dryg timme med båt längs Donau. Det var en fin tur och trevligt att man hann med ännu en sevärd Europeisk huvudstad! :)







Bratislava var mysigt och pittoreskt och lagom stort för att hinna med under en dag. Staden var full av kaféer och restauranger med uteserveringar trots de ganska kalla höstvindarna som blåste.





Vi tog en rundtur i en liten, gammal, antik buss som tog oss runt hela staden med guidning. Det var ju givetvis extremt "turistigt" men enligt mig det allra bästa sättet om du vill uppleva en stad på kort tid. Bussen var pytteliten och kunde därför ta sig fram på smala gator och i trånga gränder.







Rundtursbussen tog oss bland annat upp till slottet högt upp på en kulle där vi stannade även för att hinna beundra den härliga utsikten över staden och floden Donau.

Totalt sett: Det är helt klart värt att lägga en dag på en tur till Bratislava om du är på semester i tex Wien eller kanske Budapest som bara ligger 2 timmar bort. Dock tror jag att en hel weekend kan bli lite långtråkig i en så pass liten stad som söta Bratislava.











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0