Jaguar Rescue Center

Hola todos! Idag har vi hyrt cyklar och tagit oss ca 20 min härifrån till ett Animal Rescue Center som ligger vid Playa Chiquita här precis utanför Puerto Viejo.

Man får vara där antingen 9.30 eller 11.30 för då börjar dagens rundturer, på spanska eller engelska. Man får nämligen inte springa runt på egen hand utan man går i grupp med en mycket kunnig guide som lär ut en massa saker. Inträdet kostar 15$ och det är det värt för det var ett väldigt intressant besök och man vet att pengarna verkligen kommer till användning då allt arbete på centret görs ideellt.









Dessa djuren är några exempel på vad vi såg i parken. Utöver dessa fanns flera ormar och spindlar, även några dödliga. Det fanns många apor, en liten caymankrokodil och en gigantisk, asfet leguan som var alldels för stor och alldeles för fritt strosande för att jag skulle uppskatta den.

Till parken kommer djur som hittats skadade i naturen, djur som kommit bort från sina föräldrar som bebisar och även vilda djur som varit husdjur (!) och övergivits av sina ägare. Dit hörde bland annat några apor, ugglor och ormar.

Har ni vägarna förbi Puerto Viejo är parken väl värd ett besök!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0