Galapagos

Dagens tips blir Galapagosöarna utanför Ecuador i Sydamerika. Galapagos består av 19 öar, varav 5 bebodda, och området blev en nationalpark redan 1959. Galapagosöarna är kända för sin artrikedom. Självaste Charles Darwin bodde här under en tid och studerade geologi och biologi, och därefter skrev han boken "Om arternas uppkomst".



Galapagosöarna är en av världens bästa platser om du vill upplevela och utforskna minst sagt spännande djur och naturliv. Här finns allt från sjölejon, leguaner och pingviner till flamingos, sköldpaddor och många många andra djurarter.



Det finns mycket som gör Galapagos speciellt, förutom mängder med häftiga djur finns här även en spektakulär natur med laguner, vulkaner och härliga stränder. Tyvärr är det lite krångligt och lite dyrt att ta sig till öarna. Ett bra sätt kan vara en kryssning, där man smidigt tar sig mellan öarna och går iland på några av dem.


Här har vi dock anledningen till att jag nog tyvärr aldrig kommer att klara av att åka till de här fantastiska öarna... :/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0