bortglömt




Jag glömde helt bort ett resmål på min tio-i-topp drömresor som jag satte ihop häromdagen, nämligen den mytomspunna Påskön! Det verkar vara ett helskönt ställe med mycket historia och härlig natur. Dock är det inte helt lätt att ta sig dit, men det gör ju att det känns ännu mer lockade att resa just dit.



För er som inte är helt med på vart den fina ön Påskön ligger så hör den till Chile, ligger i Stilla Havet väster om Sydamerika. Ön ligger avsides då det är hela 2000 km till närmaste grannö, och vill man resa till Påskön är bästa sättet att flyga från Chiles huvudstad Santiago, det är en resa på ca 5 timmar. Ön har runt 3800 invånare, huvudspråket är spanska och genomsnittstemperaturen är på omkring 22 grader.



Runt omkring på ön finns 900 stenstatyer som ingen vet varför eller hur de kommit till, men man tror att de skapades för ca 1000 år sedan. Påskön finns med på UNESCOS världsarvslista bland annat för att kulturen på ön är unik i det att den uppstått utan inflytande utifrån. Visst låter det häftigt?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0