Costa Rica

Idag presenterar jag ett av mina drömresemål, nämligen Costa Rica. Det är ett litet land med ungefär 4 miljoner invånare och det gränsar till Nicaragura i norr, Panama i sydöst, Stilla havet i väst och syd, samt till Karibiska havet i öst.
Det är ett av världens biologiskt rikaste länder och man har många stora nationalparker och naturskyddsområden.


 
Här finns även 112 vulkaner, varav 10 aktiva. En av dessa har en gigantisk huvudkrater som anses vara en av de största i världen. Tyvärr har man problem med jordbävningar och tropiska cykloner; detta är något man drabbas av ganska ofta.

              

Trots detta har Costa Rica har mest turism i hela Centralamerika och man har satsat målmedvetet på bland annat ekoturism.
Men, sorgligt nog, i de 1,9 miljarder dollar som turismen omsätter varje år så står tyvärr sexturism för 10%. Dock vill jag nämna att denna siffra har varit större, men under senaste år har man genomfört ett strikt program för att motarbeta sexturismen, bland annat med högre straff för de som blir ertappade. Oftast leder det numer till fängelse.

Costa Rica fick i år sin första kvinnliga president någonsin, Laura Chinchilla, som efterträdde Óscar Arias, och nu sitter på sin post i minst 4 år framåt.

Costa Rica är ett perfekt semesterland, här finns mängder med vackra stränder och häftiga aktiviteter som surfing, windsurfing, kitesurfing, wakeboarding och seakayaking. Men det som de flesta provar här är dykning. I havet här utanför kan du stöta på allt från mantarockor till vita hajar, små och stora fiskstim, havsål, hummer och många andra arter.
Här finns även ett flertal stränder dit havssköldpaddorna kommer för att lägga ägg.

 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0