AtmosFear

Efter en fantastiskt härlig och avslappnande helg ute på kusten, fylld av fiske, bastu, bad och god mat, är jag nu tillbaka i verkligheten!
En av vårens roligaste nyheter inom rese- och nöjesindustrin måste väl vara den att Liseberg bygger en helt brutal ny attraktion.
Om det finns fler än jag som är tokig i galna karuseller så håller ni väl med om att det är en fin nyhet att
LisebergsTornet, med en höjd på 146 meter över havet, nu ska byggas om till Europas allra högsta "fritt fall". AtmosFear blir namnet på den här nya attraktionen och i hela världen finns bara en andra attraktion som ens kan liknas vid denna, och den finns i Australien.

Åkturen i AtmosFear startar faktiskt under mark i tornets källare och sen åker man därifrån och upp till toppen, vilket tar ungefär 100 sek. Det kan man jämnföra med nedresan som tar ca 3 sekunder.. :)
Hastigheten är runt 110 km/h och bromsas inte förrän man är tillbaka i källaren. Under själva inbromsningen utsätts kroppen för högsta tillåtna G-krafter, 4 G.
Idag har det gamla Lisebergstornet stängt för att idag påbörjas ombyggnationerna. Premiärturen i nya AtmosFear blir till våren 2011.



http://www.liseberg.se/sv/hem/Nojesparken/Attraktioner/AtmosFear/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0