Nöjesparker!

Resebolaget Sembo har låtit sina resesäljare i Sverige rösta fram 10 nöjesparker som de ansåg var ”hemliga”och oupptäckta. Det vill säga parker där det är lite mindre svenskar, prisvärt och upplevelsen minst lika bra som andra parker.
Det är första gången någon tar fram en liknande lista, så håll till godo! :)

1. Tropical Islands, Tyskland, Berlin – http://www.tropical-islands.de/
”Europas största äventyrsbad där byggnaden är lika stor som sex Globen! Upplev regnskogs-klimat, beachvolley på vit sandstrand, lagun, vattenfall, strömmande forsar och allt du kan önska dig i ett tropiskt klimat! Klar vinnare som fler svenskar måste upptäcka!”

2. Gardaland, Italien, Gardasjön, http://www.gardaland.it/en
”Nöjespark med karuseller, äventyr och delfinshow, is-show och riddarspel. Lite kaka på kaka men det är ju så ett besök på en nöjespark ska vara!”

3. Terramatica Park, Spanien, Alicante http://www.terramiticapark.com/?idioma=_ing
”Temapark byggd på gamla myter och historier kring civilisationen kring medelhavet. Nöjesparken har fem temaområden: Egypten, Grekland, Rom, Iberia och öarna. Lärorikt och roligt, kan till och med betraktas som kultur!”

4. Parc Asterix, Frankrike, Paris – www.parcasterix.fr
”På Parc Asterix möter ni gallerna Asterix och Obelix och andra figurer från den populära serien. En temapark enligt konstens alla regler där allt hänger ihop.”

5. Thorpe Park, England, London – http://www.thorpepark.com/
”Nöjespark med många häftiga åkattraktioner, till exempel världens första berg- och dalbana i mörker, som går baklänges… För de riktiga modiga!”

6. Parque Warner, Madrid, Spanien – http://english.parquewarner.com/ ”För alla Snurre Sprätt-älskare. Fartfylld park indelad i fem olika temaområden; Cartoon Village, Old West Territory, Heroes World, Hollywood Boulevard och Warner Bros Studios.”

7. Volcania, Frankrike, Auvergne – http://www.vulcania.com/
”På ett pedagogiskt och spännande sätt presenterar vetenskapsparken information om vulkanernas mysterium. Inte så fartfyllt men en riktig berg- och dalbana för hjärnan!”

8. Caneva World, Italien, Lazise sul Garda – http://www.canevaworld.it/
”Caneva World är en kombination av Movieland (nöjespark med filmtema ...) och AquaStudio (vattenlekpark). Perfekt sommarkombo där man kan svalka av sig i polerna mellan åkturerna.”

9. Playmobil, Tyskland, Bayern – http://www.playmobil.de/
”För de lite mindre barnen 2-9 år är detta en perfekt familjepark med Playmobiltema där man hittar alla playmobils gubbar och djur.”

10. Fårup sommarland, Danmark, Saltum – http://www.faarupsommerland.dk/
”Parken är fylld med karuseller för alla åldrar och smaker och ett härligt vattenland med allt från serpentinrutschkanor till vattencykloner. Inte så stor men mysig!”





Bilderna är mina, tagna för några år sedan på Gardaland vid Gardasjön i Italien.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0