Italiensk pastafest!

haha, så himla nice, måste bara skriva om vad jag just läste i DN! En äkta italiensk pastafest i den lilla byn Borghetto där man dukar upp långbord på den 1,3 km långa bron som finns i byn.

– Det räcker ändå inte till trots dubbla rader. På ett par ställen måste vi sätta tre rader. Antalet gäster som vill delta växer för varje år, säger festens generalsekreterare Gianni Veronesi som driver en av Valeggios restauranger.

Man räknar med runt 4500 gäster, och vad äter man då? Jo, äkta hemmagjord tortellini förstås.. :) För att mätta alla gäster räknar man med att tillverka ca 600 000 små pastaknyten (givetvis för hand) och till degen går det åt 1 250 kilo mjöl och 1 200 ägg.
Biljetterna kostar 65 euro och såls slut långt i förväg för det här är en väldigt populär fest. Men i det priset ingår förutom tortellini även en kötträtt, samt förätt och efterrätt och förstås kaffe och grappa.

Visst låter det fantastiskt mysigt? Om någon skulle vara intresserad av en äkta genuin italiensk pastafest så får man söka sig till den lilla byn Borghetto i kommunen Valeggio sul Mincio i norra Italien.

Buon Appetito! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0